Hvornår er det bedst at male?

0
17
Hvilke virksomheder har fortsat gang i hjulene?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Det er sommer, og det betyder at der er mange af os der har ferie. Samtidig er der mange af os, der ikke skal ud på de store udlandsrejser i år. Der er altså mange af os, der er hjemme, og dermed har, eller i hvert fald burde have tid til at lave hjemlige sysler. Det kunne eksempelvis være at male, men hvornår er egentlig det bedste tidspunkt at investere i malerpensler og kaste sig ud i at male.

Vent til sensommeren

Skal du male indenfor er det naturligvis rimelig underordnet hvornår du vælger at gøre det, da der ikke er de store udsving i temperaturen, og det i alle tilfælde er nemt at styre dette selv. Skal du derimod male træværk eller lignende udendørs, så er det bestemt ikke lige meget, hvornår du vælger at gøre det.

Mange vil automatisk tænke, at det er bedst at gøre, når det er varmt. Det er heller ikke helt forkert, men heller ikke helt korrekt. Det optimale er nemlig, at man gør det, når det hverken er for koldt eller for varmt.

Det optimale er at male når det er tørt og lunt. Det giver nemlig de bedste forhold for malingen til at tørre. Er det for varmt tørrer malingen for hurtigt, og der er større risiko for at det begynder at skalle af hurtigere, fordi det ikke har haft tid til at tørre godt. Er det for koldt og fugtigt i lufte, kan malingen ikke tørre ordenligt. Er træværket man maler fugtigt, risikerer man at spærre fugten inde, hvis man maler med en dækkende maling. Dette ødelægger træværket, og så forsvinder alle de gode intentioner hurtigt.

Det er svært lige at sætte en præcis temperatur på det optimale, men typisk vil mellem 18 og 22 grader være tæt på perfekt. Hvilket ofte er en temperatur der er lettest at fange i det senere forår eller i sensommeren.