Indret det bedste arbejdsmiljø hjemme

0
281

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Særligt under corona er der mange, som er begyndt at arbejde hjemmefra. Men der er også under normale omstændigheder ofte noget, der skal laves hjemmefra. Et kendt problem er, at bordpladsen er rodet, man sidder på en hård træstol eller i en alt for blød lænestol, og der er bare ikke den atmosfære, som der bør være på et kontor.

Her kan du få lidt tips til, hvordan du skal gå til det, når du skal indrette en god kontorplads til dig selv derhjemme, og nogle af de ting, du bør overveje.

Find den bedste plads

Start med at finde det bedste sted i hjemmet til et kontor. Prøv at sætte dig rundt omkring i huset eller lejligheden, og overvej, om du ville kunne sidde der og arbejde ved et bord. Måske vil du helst sidde vendt ind imod en væg, så du ikke får afledt opmærksomheden, eller måske vil du helst sidde ud imod rummet eller et vindue, så du ikke bliver klaustrofobisk.

Når du ved, hvor du vil sidde, skal du til at anskaffe dig de rigtige kontorartikler. Start med at tage målene og lede efter et godt skrivebord. På nettet kan du finde mange bud på billige kontorstole. Herefter kan det være, du vil have et underlag, en god skrivebordslampe, et skuffemøbel og noget pynt. Måske skal der stå en globus på hjørnet.

Alt dette er noget, du selv må bestemme. Men det er vigtigt, at alle de ting, der fylder dit skrivebord, er ting, du selv har valgt ud. Så er de der nemlig af en god årsag, og ikke bare fordi det lige var det, du havde liggende, eller fordi du ikke havde plads til dem andre steder.

Opbyg en ryddelig rutine

Når du har opsat et smart, effektivt og hyggeligt skrivebordshjørne, er det på tide at gå i gang med at bruge det. Måske finder du hurtigt ud af, at der mangler noget, eller at stolen er forkert, eller at der, hvor du sidder, bliver du forstyrret for meget. Så skal det selvfølgelig ændres på.

Ellers er det med at opbygge en god rutine. Start med at sætte nogle nemme regler for dig selv. For eksempel: når du er færdig med at arbejde, skal kuglepennene ligge dér, computeren skal lukkes og stå der, og alt papir skal ned i den og den skuffe. På den måde sørger du for, at skrivebordet ser ens ud, hver gang du kommer til det, og du arbejder ikke i et evindeligt rod.

Når du får opbygget sådan en rutine, vil du opleve, at arbejdet ved skrivebordet føles meget mere overkommeligt, ja faktisk tiltrækkende. Du bestemmer over dine vaner, og det åbne rum får dig til at føle en sans af overskud, som er sund for arbejdsmoralen og velværen.