Sådan vedligeholder du din lastbil

0
252

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Transportbranchen er uden tvivl en af de vigtigste brancher i Danmark – og det er der én helt særlig grund til. Uden transportbranchen og i særdeleshed godstransport ville vores udvalg i supermarkederne være alvorligt begrænsede. Langt de fleste produkter i supermarkederne kommer nemlig langvejs fra – nogle faktisk fra helt andre lande, så det er vigtigt, at godstransporten bliver vedligeholdt – og det handler i høj grad også om vedligeholdelse af selve køretøjet, der udfører godstransporten, nemlig lastbilen.

Det er her service og syn kommer ind i billedet. Mange kender det nok fra personbilen, som gerne skal til service efter et vist antal kilometer eller et vist antal år og som skal til syn hvert andet år – og det samme er gældende for lastbiler. Det handler her både sikkerheden, men det handler i høj grad også om at sikre at køretøjet bliver på vejen så meget som muligt. Tid er nemlig penge, og det er i hvert fald rigtigt, når vi taler om en lastbil, der er gået i stå.

Lastvognsservice

Service ved lastbiler er lige så vigtigt som service ved personbiler. Det er nemlig hos regelmæssige serviceeftersyn at man finder fejl og mangler, som kan rettes op på, inden det går galt. Det er nemlig, når det går galt at det begynder at koste penge hos vognmanden. Her er tiden og pengene, som bruges på regelmæssige eftersyn godt givet ud, da det kan forhindre større nedbrud rundt omkring i Europa, som kan tage en evighed om at få styr på igen. Det er derfor vigtigt at sørge for at overholde de regelmæssige eftersyn, som kan klares på helt ned til nogle enkelte timer, så der sikres at køretøjet er sikkert at køre i og ikke har nogle væsentlige fejl og mangler.

Syn

Ligesom der er krav til at en ny bil skal serviceres efter 4 år og en brugt bil skal serviceres hvert andet år, så er der også krav til lastbiler. Det er faktisk lovpligtigt for køretøjer med en vægt på over 3500 kg at tage til eftersyn én gang årligt. Her tjekkes alt det væsentlige på lastbilen, nemlig bl.a. dæk, bremser, olie, karrosseri, tjek af lygter og meget mere for at sikre at lastbilen er sikker at have kørende på vejen. Det handler her både om sikkerhed for chaufføren, men i høj grad også om sikkerhed for andre bilister på vejen.

Står du og mangler en dygtig samarbejdspartner, som kan tage sig kærligt at dine lastbiler, så står lastbilværksted, Truck Center Kolding klar til både stort og småt serviceeftersyn for at sikre at din lastbil er sikker og kan blive på vejen.