De mest bruge billedkabler herhjemme

0
825

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

I denne artikel vil du blive klogere på, hvilke billedkabler der er mest udbredt herhjemme, og hvilket teknologi der gør, at de fungerer. Du vil blive taget gennem videokablernes historie, fra SCART til wireless hdmi.

Scart

Scart er et billed- og lydkabel, som blev udviklet i år 1976 i Frankrig. Kablets navn stammer fra dets opfinder, ’Syndicat des Constructeurs d’Appareils Radiorécepteurs et Téléviseurs’ (Fransk) som oversat til dansk betyder ’Radio- og tv-modtager-producenters brancheforening’. Kablet kan ikke hamle op med samme videokvalitet som f.eks. et HDMI-kabel, og bruges derfor stort set ikke den dag i dag.

DVI

DVI er et nyere videokabel udviklet i år 1998 i USA. Firmaet bag hedder Digital Display Working Group, som er en organisering af flere større firmaer, bl.a. Intel og HP. DVI er en forkortelse for ’digital visual interface’. Hensigten med DVI-kabel var at udvikle en standard indenfor forbindelse af PC og skærm og overførsel af digital video. DVI-kablet er i stand til at levere meget høj videokvalitet, men bruges ikke så meget i dag som tidligere.

VGA

VGA er et ældre videokabel udviklet af IBM i 1987. Har indtil for ganske nyligt været den mest almindelige standard for forbindelse mellem PC og PC-skærm. VGA er en forkortelse for Video Graphics Array. VGA er ikke i stand til at levere en særlig god kvalitet, men bruges på trods af det stadig den dag i dag.

HDMI

HDMI er et nyere video- og lydkabel udviklet i år 2002. HDMI er en forkortelse for High-Definition Multimedia Interface. Et HDMI-kabel kan levere en utroligt god billedkvalitet, og er i dag standarden indenfor alt, der vedrører billede og lyd.

Wireless HDMI

Wireless HDMI er det nyeste skud på stammen, og fungerer – som navnet antyder – som et trådløst HDMI-kabel, og fungerer på den måde, at man har en modtagerenhed siddende i f.eks. et fjernsyn, som vha. Bluetooth trådløst får tilsendt videomateriale, f.eks. en film. Bliv klogere her.