Den trygge begravelse

0
937

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Hvis du arbejder som bedemand eller på andre måder er beskæftiget med begravelser i dit arbejdsliv, så ved du sikkert godt, hvor vigtigt det er at give de pårørende en tryg begravelse. Det er ikke nemt at tage afsked med et familiemedlem eller en god ven, og derfor er det vigtigt, at alt forløber, som det skal. Der er heldigvis flere ting, du kan gøre for at skabe en begravelse, der er så tryg som muligt. Det kan du læse mere om i denne guide.

Brug en katafalk

En af de ting, der kan gøre begravelsen meget nemmere for dig som ansvarlig, er at benytte dig af en elektrisk katafalk til at flytte kisten. Der er nemlig store risici forbundet ved selv at løfte kisterne. Det kræver mange kræfter, og man kan nemt komme til at overbelaste sig selv. Derfor er det en stor fordel, hvis du anskaffer dig en elektrisk katalast, så du og dine medarbejdere slipper for de tunge løft. Katafalk er heldigvis nem at betjene, og den kan bruges på både sten, grus og græs.

Tjekliste

Det er som sagt meget vigtigt, at alt er klart, når begravelsen skal forløbe. Derfor kommer der her en lille tjekliste med nogle ting, I gerne skal have styr på ved begravelsens start:

  • Blomster og dekorationer. Folk har meget forskellige holdninger og ønsker til pynt ved begravelser, og derfor er det vigtigt, at du sørger for at få det hele på plads med de pårørende.

  • Sange og salmer. Især hvis begravelsen foregår i en kirke, er det vigtigt at få musikken på plads med organisten og præsten.

  • Valg af kiste. Selvom hvid ganske vist er den kistefarve, som oftest bruges, så kan det godt være, at pårørende har andre ønsker. Der er endda nogen, som er glade for at dekorere kisten selv.

  • Og så skal der naturligvis være tjek på den afdødes tøj.