Derfor skal du investere i stressforebyggelse

0
692

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Stress er en folkesygdom, som for alvor viser sig i statistikkerne. Tallene viser nemlig en meget foruroligende virkelighed. Hver dag er ca. 35.000 danskere sygemeldt på grund af et psykisk dårligt arbejdsmiljø, som i værste fald kan resultere i stress og depression. 430.000 danskere oplever dagligt symptomer på alvorlig stress. 250.000-300.000 danskere lider allerede af alvorlig stress – og 30.000 indlægges årligt med stress. Verdenssundhedsorganisationen forudser at stress og depression vil være en af de største sygdomsfaktorer i år.

 

Stress har generelt mange negative konsekvenser – og det er ikke kun for selve personen, der er ramt af stress, der risikerer at miste sit job og i værste fald blive førtidspensionist. Stress koster også ca. 1,5 million ekstra fraværsdage hvert år, og det koster faktisk det danske samfund hele 27 mia. kr. årligt. Stress er så udbredt og koster samfundet så mange penge, at det er en rigtig god idé for virksomheder at investere i forebyggende stressbehandling, når de første tegn på stress viser sig. Det er nemlig langt mere rentabelt at forebygge stress end det er at helbrede – og det kan både spare medarbejderen, kollegaer og resten af virksomheden unødvendige bekymringer og økonomiske udgifter.

 

Forebyggende stressbehandling er i bund og grund et helhedsorienteret koncept, der forebygger sygefravær og skaber bedre trivsel for medarbejderen. Konceptet er bygget på samtaleterapi, som generelt er et effektivt redskab ved psykiske problemstillinger. Det handler om at tale om sine problemer – og det er utrolig vigtigt. Langvarig stress sniger sig nemlig ofte ind på et menneske og det kan have mange og komplekse årsager, som kan være svære at gennemskue. Her hjælper det at tale med en professionel samtaleterapeut, som kan nå til bunds i de bagvedliggende bevæggrunde.

 

Forebyggende stressbehandling virker rent faktisk. Det sænker sygefraværet, skaffer medarbejdere hurtigere tilbage på arbejdspladsen eller undgår helt sygemelding i første omgang – og så forkortede det sygeforløbet samt forhindrede tilbagefald. Det kan spare medarbejderen og virksomheden en masse bekymringer og også økonomiske udgifter.

 

Overvejer du at investere i forebyggende stressbehandling, så kan du læse meget mere om konceptet og hvordan det kan bidrage til langtidsfriske medarbejdere lige her.