Derfor skal du pynte tidligt op til jul

0
1176

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

En diskussion, der blusser op hvert efterår, er diskussionen om, hvornår det er i orden at pynte op til jul – både derhjemme og naturligvis også ude i offentligheden, i storcentre, i gader og stræder og i butikker. Nogle mener, at man allerede må begynde at pynte op til jul kort efter halloween, imens andre først mener, at der skal pyntes op, efter kalenderen har rundet første december. Det viser sig dog nu, at det bestemt ikke er en dårlig idé at pynte tidligt op til jul i år – hverken derhjemme eller rundt omkring i byerne, storcentrene og butikkerne.

Flere psykologer mener nemlig, at folk, der pynter tidligt op til jul, er gladere end dem der venter indtil december – og det er der altså nogle meget gode grunde til. I hverdagens stress og jag har vi simpelthen brug for noget, der kan gøre os lykkelige, og her er julepynt og dekorationer simpelthen et medium til både stærke og lykkelige barndomsminder. Når vi pynter tidligt op og der også bliver pyntet tidligt op omkring os, vil vores lykke, humør og positive forventninger simpelthen blive forstærket. Det er faktisk lige præcis af denne grund at mange virksomheder, storcentre, gågader og butikker bliver pyntet op til jul tidligt, nemlig for at skabe en god stemning og give lykkelige besøgende. Det er nemlig noget, som butikkerne uden tvivl vil kunne mærke på bundlinjen, fordi glade besøgende er nemlig også købende besøgende. Mange storcentre, byer og butikker vælger derfor at få hjælp til juleudsmykning og julebelysning for at skabe et smukt juleunivers for deres gæster.

Derudover skal det også nævnes, at folk, der pynter tidligt op til jul, udtrykker en venlighed og imødekommenhed over for naboerne. I et studie blev deltagerne bedt om at vurdere huse med og uden juleudsmykning, og de huse, der var pyntet fint op, blev beboerne generelt betegnet som mere venlige og imødekommende end de huse uden julepynt.

Der er altså ingen undskyldninger for at vente med at pynte op til jul helt til december. Du må godt gå i gang lidt før og skabe mere glæde og naboskab.