Det skal du vide om reglerne bag firmagaver

0
587

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Hvis du ejer en virksomhed og du gerne vil forkæle dine ansatte med nogle firmagaver i løbet af året – eller en firmajulegave til jul – så er der lige nogle ting i lovgivningen, du skal være opmærksom på. Der er nemlig nogle ret strenge regler på området, og dem skal du simpelthen overholde, hvis du ikke ønsker problemer med skattefar.

Maxbeløb er 1200 kr. pr. medarbejder

Firmagaver er kun skattefri, hvis beløbet ikke overstiger 1200 kr. pr. medarbejder. Hvis du derfor gerne vil undgå at dine medarbejdere skal betale skat af gaven, skal du holde dig under 1200 kr. pr. medarbejder. Hvis gaven kommer over dette beløb, selv bare en lille smule, så skal dine medarbejdere betale skat af gavens beløb.

Det er her vigtigt at påpege, at de 1200 kr. gælder for alle gaver i løbet af hele året. Hvis du giver flere gaver i løbet af året, skal du altså lige være opmærksom på, at det samlede beløb for alle gaverne i løbet af året ikke overstiger de 1200 kr. Hvis du f.eks. giver en fødselsdagsgave på maks. 600 kr. og igen en firmajulegave på maks. 600 kr., er du godt dækket ind.

Reglen gælder ikke gavekort og kontanter

Maksbeløbet på 1200 kr. pr. medarbejder gælder udelukkende gaver. Reglen gælder altså ikke, hvis du giver dine medarbejdere kontanter eller gavekort til et vilkårligt sted. Gavekort og kontantgaver er skattepligtige uanset beløb, og det betyder altså, at dine medarbejdere skal betale skat af gavens samlede beløb. Det anbefales derfor altid at købe en reel gave frem for at give dine ansatte et gavekort eller blot kontanter. Det giver dem også mere gave i sidste ende.

Særregel for julegaver

Der gælder særregler i forbindelse med julegaver. Du må nemlig godt give en julegave med en værdi på maks. 900 kr. uden at den er skattepligtig. Du skal dog her stadig være opmærksom på, at 1200 kr.-reglen stadig gælder. Det betyder, at hvis det fulde beløb kommer over 1200 kr. med julegaven, men julegaven koster under 900 kr., så skal medarbejderen kun betale skat af beløbet for de andre gaver. Hvis julegaven dog overstiger de 900 kr., så skal medarbejdere betale skat af hele beløbet af gaver – også selvom julegaven kun koster 1 kr. mere.

Særregel for jubilæumsgaver

Der gælder også særregler for jubilæumsgaver. Når der er tale om jubilæum, må medarbejderen modtage en gave helt skattefrit. Det gælder dog ikke alle jubilæer. Det gælder ved 25, 30, 40, 45 og 50 -års jubilæum.