Disse tiltag er vigtige, når du arbejder med stål

0
1661

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Sikkerhed

Skal du til at konstruere noget, og har du tænkt dig at gøre det i stål? Så er det godt, at du læser med her. For her opsummerer vi de hvad, man skal være opmærksom på, når man arbejder med stål!

Hvis du fx skal svejse, er der en lang række risikoer, som du skal være opmærksom på for ikke at komme til skade. Svejseprocesser kan faktisk være enormt farlige, og man bør virkelig ikke give sig i kast med det, hvis man ikke er yderst forsigtig.

Vidste du fx at svejserøg indeholder gasser og tungmetaller, som kan give kræft og bronkitis? Det er derfor nødvendigt for din sikkerhed, at du opsætter et godt udluftningssystem, inden du går i gang. Det mest fordelagtige er klart at anskaffe en central udsugning.

Du skal også huske at passe på huden, når du svejser. Du skal være sikker på, at du har de rigtige svejsehandsker, så din hud ikke bliver udsat for gnister eller bestråling.

Det er meget vigtigt, at du også har den rigtige svejsehjelm eller egnede briller med sidebeskyttelse, når du svejser. En rigtig svejsehjelm har en bestemt type filterglas, så du kan ikke bare svinge dykkerbrillerne frem!

 

CE-mærkning og ydeevnedeklarationer.

 

Når du har sikret dig selv mod diverse risici, så bør du også være opmærksom på det materiale, du arbejder med. Det er nemlig lovpligtigt for stål og aluminium at have den rigtige dokumentation.

Den korrekte dokumentation består af en CE-mærkning og en ydeevnedeklaration. Det har du måske aldrig hørt om før, men du har sikkert set CE-mærkningen før! Man finder det nemlig på mange ting som fx legetøj og elektriske apparater.

Du får en CE-mærkning ved at udfylde en teknisk dokumentation og sætte mærket på varen.

Når du sætter en CE-mærkning på dit produkt, så lover du, at du overholder EU’s regler for CE-mærkning. Det er et kvalitetsstempel.

Når du har skaffet din CE-mærkning, skal den understøttes af en ydeevnedeklaration. Hvis ikke du skaffer dig begge dele, så har du ikke et tilstrækkeligt kvalitetsstempel.

Hvis du bygger i materialer, som ikke har begge dele, kan du risikere at få bøde eller endda blive bedt om at rive det ned, du har bygget op! Så vær varsom!

 

Korrosionsbeskyttelse af stål

 

Vidste du at korrosionsforebyggelse af jern og stål hvert år koster samfundet flere milliarder kroner? Og ved du, hvorfor de gider smide så mange penge i det?

Det gør de ganske simpelt, fordi det kan betale sig! Det er nemlig meget billigere at forebygge mod korrosion, end at fikse problemet, hvis det først er opstået!

Du kan derfor med fordel lade dig påvirke af den danske stat og selv smide penge i en korrosionsbeskyttelse af stål til dit projekt! Det danske vejr er meget hårdt for stålkonstruktioner, da det udsættes for meget vand og vind!