Droneflyvninger skaber bedre resultater for landmanden

0
628

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Det er måske de færreste, der forbinder droner og landbrug. Men faktisk spiller den højtflyvende lille drone en kæmpe – og i øvrigt voksende – rolle i det danske landbrug.

Dronerne har i mange år været kendt fra andre brancher, hvor de er med til at gøre arbejdsopgaver mere simple. Tag f.eks. videofilmning fra oven til præsentationsvideoer til ejendomsmæglere eller måske bygningsinspektion, hvor håndværksvirksomheder ser på skader på en tagkonstruktion uden krav til opstilling af lifte og meget mere.

Dronerne letter hverdagens mange byrde – og for landmanden gør den meget mere!

Marken ses efter i sømmene

En landmand er dybt afhængig af sine afgrøder. Og hvis man tror, at det bare er at lade disse passe sig selv, så tager man grueligt fejl. Afgrøder og planter kan få stress, være udsat for alt for meget vand (så de drukner), stå med usunde mængder krudt eller måske bare have en næringsværdi, som i sidste ende giver en dårligere host.

Takket være de flyvende droner med særlige kameraer, kan landmanden via fotosyntese få et klart overblik over deres afgrøder. Store markområder bliver analyseret og data sendes videre til GPS-terminaler i landmandens maskiner, hvorefter han kan regulere f.eks. mængden af gødning eller dræne områder, der står under vand.

Det betyder i sidste ende, at landmanden kan passe og pleje sin mark uden at det er baseret på en mavefornemmelse. I stedet hviler alt på data, som omsættes til et tildelingskort, som maskinerne intelligent kan tilpasse sprøjtningen af marken efter.

Det betyder, at når det er blevet tid til at høste, har afgrøder vokset under de absolut bedste forhold, hvormed det giver sig selv, at landmandens høstresultat bliver absolut bedst muligt.

Der findes efterhånden en del droneoperatører til denne type analysearbejde af marken. Det er alle autoriserede dronepiloter, da man ikke bare selv kan flyve med droner uden at have de korrekte tilladelser.