En guide til dig, der har brug for at finde ud af, hvordan løn fungerer i en enkeltmandsvirksomhed

0
967

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Der kan være mange gode grunde til, at du er klikket ind på denne artikel. Vigtigst af alt, er det nok, at du også har brug for lidt afklaring omkring, hvordan det fungerer med en løn i en enkeltmandsvirksomhed. Du overvejer måske selv at starte en enkeltmandsvirksomhed, og her er det vigtigt at være klar over, hvad du går ind til. Det er ikke som det fungerer med en almindelig løn, når du er ansat et sted, så her gælder dig lidt nogle andre regler. Din løn som selvstændig er naturligvis anderledes.

Hvad er din løn?

Det er sådan, at virksomhedens overskud er det, der betegner din løn i en enkeltmandsvirksomhed. Det forstærker betydningen af, hvor vigtigt det er, at du fører et grundigt regnskab over alle dine udgifter og indtægter. Det er ikke nemt selv at finde ud af, og derfor findes der heldigvis mange forskellige regnskabsprogrammer til dette, så du ikke skal sidde med din lommeregner ude – læs mere her.

Der er mange fordele i at være selvstændig, og du har ikke et bestemt tidspunkt, som du skal møde elle gå hjem, så det er et meget fleksibelt arbejde, der passer til nogle mennesker. Dog er det smarte ved at være ansat et sted, at du ikke selv skal sidde og beregne alt dette. Du skal selv have styr på, hvor meget du skal betale i skat.

Det er meget vigtigt, at du gør dig gode overvejelser, hvis du overvejer at blive selvstændig. Det er selvfølgelig ikke, fordi noget er bedre end det andet, men der er mange ting, der er anderledes, når du pludselig står med det hele selv. Du kan på ingen måde udregne en fast og stabil løn til dig selv, fordi der er mange faktorer, der spiller ind.