Er der økonomisk krise på vej?

0
948

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Hvis man skal tro mange økonomer og analytikere, så kan en økonomisk krise være lige rundt om hjørnet. Det kan således være, at der ikke går længe inden der kø på linjerne til a-kasserne når folk mister deres arbejde. Det kan naturligvis også være, at det er endnu et tilfælde af Peter og ulven. Det er i hvert fald ikke første gang inden for de senere år, er eksperter er ude og sige, at recessionen er nedturen er faretruende nær.

Det store spørgsmål er så, om vi skal være mere bekymret denne gang. Desværre er der flere ting der tyder på, at det denne gang er lidt mere alvorligt, end det tidligere har været tilfældet.

Aktierne “rasler” ned.

En af de første tegn på en økonomisk krise er typiske aktiemarkedet, fordi nervøse investorer aldrig har været et godt tegn for økonomien. I øjeblikket er aktieindex rundt om i verden udsat for rimelig massive fald. Dette skyldes ikke mindst den usikkerhed der er omkring den globale handel. De store nationer med Donald Trump og USA i spidsen svinger med toldsablen og vil have højere told på varer fra EU, Kina osv. Flere lande svarer igen med højere told på varer fra USA.

Denne usikkerhed omkring den globale handel betyder, at der er mange der spekulerer i, at den globale handel vil blive ramt meget hårdt. Dette vil gøre mange ting sværere at sælge, ligesom man ting vil blive dyrere at producere/købe.

Boligmarkedet i skudlinjen

Hvis store sektorer kommer under pres, kan det betyde at der kommer flere arbejdsløse, og flere arbejdsløse betyder ofte, at der kommer flere huse til salg, da nogle er nødt til at flytte til billigere boliger. Kommer der flere og flere boliger til salg, bliver prisen lavere. Boligmarkedet er en gigantisk økonomi, og begynder prisen at falde markant vil denne betydning være til at føle på.

Så kommer der en krise?

Det er det helt store spørgsmål, og samtidig noget, der ikke er en entydigt svar på. Der er mange alarmklokker der ringer og blinker – men alarmklokker er netop alarmer, og nogle gange kan kriserne afværges. Det handler om hvor meget verdens ledere er villige til at gøre.