Er du interesseret i et truckcertifikat?

0
144

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Der er mange jobs, hvor det kan være en fordel at have et gaffeltruck certifikat. Det kan fx være på et lagerarbejde, i transportbranchen eller lignende jobs, hvor der ofte skal flyttes rundt med gods.

Hvordan får jeg et certifikat?

Et truck kursus, der kan udstyre dig med et certifikat, kan vare mellem 5 og 7 dage. Et gaffetruckkursus A varer 5 dage, alt imens et gaffeltruckkursus B varer 7 dage.

Den største forskel er et større kendskab til gaffeltrucks, samt en evne til at vedligeholde gaffeltrucks, som man ellers ikke får en fyldestgørende gennemgang af i kursustype A. For at få lov til at få udstødt et certifikat i gaffeltrucks, er det nødvendigt at have et gyldigt kørekort eller en lægeattest, som er den blanket, du får udleveret af sundhedsstyrelsen i forbindelse med udstedelsen af dit kørekort.

Hvad lærer man på kursus til gaffeltruck certifikat?

På et truck kursus lærer du de sikkerhedsregler, der stilles til omgang med en gaffeltruck. Du lærer om vedligeholdelse af midlerne og også selv at kunne udføre dem. Derudover tilegner du dig en professionel omgang med et teknisk avanceret redskab, som kræver meget praktisk videnskab.

Du får kompetencerne til at kunne køre gaffeltrucks og betjene selvkørende gaffelstablere, og dette sørges for gennem en indlæring, der både har fokus på en teoretisk og praktisk del.

Der er forskellige typer af gaffeltrucks, og det er selvfølgelig mest fordelagtigt at kende til dem alle: el-drevne, gas-drevne og dieseldrevne.

Der er tilmed forskellige opbygninger, som du også skal lære at kende til.

Hvad kan jeg bagefter?

Når du har et certifikat i gaffeltrucks, kan du lovligt køre gaffeltrucks eller betjene gaffelstablere.

Udover, at du er på den gode side af loven, er du også blevet givet nogle kompetencer, der betyder, at din omgang med en gaffeltruck eller gaffelstabler går gnidningsfrit. Du kan betjene midlerne på smalle gange og ramper uden problemer, du har kendskab til korrekt opsætning, afsætning og ladning af midlet, og du kan foretage korrekt stuvning.

Kort sagt kan du betjene en gaffeltruck eller en gaffelstabler gnidningsfrit og efter alle gældende sikkerhedsbestemmelser og sikkerhedslovens krav.