Erhvervsejendom: Gode råd, før du køber kontorlokaler

0
384

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

For de fleste virksomhedsejere vil det være en naturlig del af at vækste, at man på et tidspunkt begynder at kigge efter kontorlokaler, som ikke er til leje. Dét, at købe et kontorlokale, er en god idé, da man slipper for den månedlige husleje, hvorfor lokalerne indenfor en årrække vil være tjent ind.

Når du vælger at eje frem for at leje dine kontorlokaler, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Nogle er juridiske, imens andre praktiske. Det vigtigste er, at du sikrer dig, at du køber ordentlige lokaler, hvor der er plads til at vækste.

#1: Sørg for, at lokalerne er store nok

Det vigtigste, når du køber kontorlokaler, er, at du sikrer, at der er plads til vækst. Det duer ikke, hvis virksomheden er blevet for stor til at holde til i lokalerne indenfor få år. Det er derfor en bedre idé at købe større lokaler med plads til vækst, end at investere i lokaler som passer til den nuværende størrelse.

#2: Tjek for skimmelsvamp

Når du køber lokaler, er det vigtigt, at du får gennemgået dem grundigt. Det kan du gøre på mange måder, og det er vigtigt, at du ikke blot køber det første og det bedste. Noget af det, du skal være særligt opmærksom på, er, hvorvidt der er skimmelsvamp i bygningen.

Du kan eksempelvis få en virksomhed ud, som har forstand på, hvordan man tjekker for skimmel. Det kan du læse mere om her: https://www.obh-gruppen.dk/da/boligforening/skimmelsvamp.

#3: Vilkår og juridiske formuleringer i købsaftalen

Der er stor forskel på indhold og formulering af juridiske vilkår i købsaftalen, afhængigt af hvilken ejendom der er tale om. Samtidig bør du være opmærksom på, at sagens bilag og øvrige dokumenter er mere komplekse, end hvis der er tale om køb af en bolig til privat brug. Få den derfor gennemgået af en erhvervsejendomshandler, der kan sikre, at alt er, som det skal være.