Et grønt hus skaber mere værdi

0
1299

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Vil du gerne have et flot og æstetisk hus udefra, så kan vi komme med et par fif til, hvordan du bedst bærer dig ad. I disse år er miljøet meget oppe, hvorfor vi også mener, at du skal have fokus på de grønne valg, når du vil lave ændringer i eller på huset. Det handler om at skabe en høj værdi, så du er sikker på at få et godt salg, hvis du på et tidspunkt gerne vil sælge.

Grønt tag – grønt hus

Mange arkitekter vælger at bygge huse eller bygninger med grønne tage, da et grønt tag har rigtig mange fordele for både dig, byen og miljøet. Derudover vil du typisk se grønne tage på sommerhuse eller kolonihavehuse, idet et grønt tag giver bygningerne en helt anden æstetik end den, vi er vant til fra teglstenene.

Men det er ikke længere kun sommerhusene lang kysten, som har grønne tage. Flere og flere bygninger inde i byerne begynder med at få grønne tage, hvorfor du også kan vælge at have et grønt tag. I og med miljøet er i hovedfokus, så vil du opdage, at det grønne tag kan øge værdien i dit hus, og det kan give dig en bredere målgruppe, som vil komme at se på huset.

Hvad er et grønt tag?

Et grønt tag er også kendt som et sedumtag. Man laver nemlig oftest de grønne tage med sedumplanter, som kommer til at pryde din grund i stor stil. Sedumplanterne suger meget regnvand til sig, hvilket er en stor fordel, når der eksempelvis er skybrud, eller det blot regner meget i en lang periode – hvilket er et vejr, som vi typisk ser i Danmark.

Når sedumtagene suger vandet, hjælper det overbelastningen i kloakkerne, samtidig med at planterne får næring og en god grobund. Det giver derfor ikke kun et flot, grønt hus, men det hjælper i lige så høj grad miljøet og kloakkerne. Derudover giver det en anden form for isolation, som kan hjælpe med at holde varmen inde i huset.

Sammensæt æstetikken med en flot terrasse

Når du har et grønt tag, kan du både lave en terrasse af fliser eller træ, men du kan også gro græs, hvis du gerne vil have noget mere grønt. Af erfaring kan det være rart at have fliser, hvor dine havemøbler skal stå, så du ved, at de er placeret et sted, hvor der er stabilt og plant.

Har du allerede en fliseterrasse, men vil du gerne skifte de gamle fliser ud – eller vil du gerne lægge en terrasse, så kan du finde en brugt fliseløfter, der kan hjælpe dig med at gøre arbejdet nemmere. Hvis du gerne vil have noget grønt på terrassen, som matcher dit flotte sedumtag, så kan du pryde terrassen med en masse krukker, hvori der er nogle farverige blomster.

På den måde får du skabt en god sammenhæng mellem det grønne tag og en brugbar terrasse, hvor der stadig er plads til grønne planter.