Få hjælp til at håndtere et dødsbo

0
203

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

At håndtere et dødsbo kan være en svær opgave, især når du står over for at skulle sortere igennem et livs samling af genstande og minder. For at komme bedst muligt igennem dette, kan du læse med her for gode tips som pårørende til en bortgået.

Tid til sorgen

Som pårørende til et stort tab er det vigtigt at give dig selv tid og lov til at sørge, inden du begynder at håndtere dødsboet. Giv dig selv tid til at tænke og bearbejde tabet. Du vil nok opleve, at det ville føles som et åbent sår at træde ind i hjemmet for tidligt i din sorgproces.

Når du synes, du er nået så langt, at du ønsker at håndtere dødsboet, er det en god idé at starte med at danne dig et overblik over dødsboet og indholdet. Lav en liste over genstande og tag billeder af større genstande, så du kan huske, hvad der var i huset. Føles det uoverskueligt? Find hjælp til håndtering af dødsbo her.

En korrekt håndtering

Det føles som oftest utroligt ubelejligt – og med stor sandsynlighed også ubelejligt – at skulle håndtere juridiske problematikker midt i sorgen. Men ikke desto mindre skal man ved håndtering af arvestykker have styr på testamente. Læs mere her, hvis du har brug for advokat til rådføring m.m..

Når der er styr på det juridiske, kan du begynde at kigge på de genstande, du ønsker at sælge. Få en ekspert til at vurdere værdien af disse. Således kan du få en realistisk forventning til, hvad du kan få for dem.

Når du har fjernet genstandene fra huset, kan det være en god idé at få huset renset og klargjort til salg eller udlejning. Måske skal huset blive i familien? Uanset er det en god idé at få det i flot stand.