Få hjælp til misbrug i virksomheden gennem den anerkendte Minnesotabehandling

0
95

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Minnesotakuren eller Minnesotamodellen har gennem mange år været det foretrukne indenfor behandling af alkohol- og stofmisbrug. Minnesotamodellen er en meget anerkendt model og den har tusindvis af alkoholikere ud af misbruget og til et liv som ædru alkoholiker.

Hvorfor Minnesotakuren?

Minnesotakuren kommer fra Minnesota i USA, hvor man begyndte at bruge 12-trinsprogrammet fra AA – Anonyme alkoholikere, som en del af behandlingen. En anden vigtig del af behandlingen er også at behandlerne selv er tidligere misbrugere med erfaring på egene krop, indenfor misbrug. Dette gør at man som klient bliver mødt med en stor empati og meget mere i øjenhøjde. Stort set alt behandling foregår i grupper og gennem undervisning af sygdommen og hvordan den påvirker en. Alt dette tilsammen har længe vist sig at være noget af det absolut mest effektive form for behandling inden for stof- og alkoholmisbrug. Læs mere her og se hvor du få hjælp gennem Minnesotakuren her.

Ambulant behandling med Minnesotakuren

Hvis man som virksomhed ønsker at hjælpe en kollega eller ansat til at komme ud af et misbrug, kan man med fordel undersøge hvilke muligheder der kunne være bedst. Der findes nemlig mange forskellige former for misbrugsbehandling i Danmark og der er stor forskel på behandlingstilbud og kvalitet. Langt de fleste behandlingstilbud der findes, er ambulante. Det er også de ambulante behandlinger der for langt de fleste er det bedste og mest rigtige valg. Hvis man vælger en intensiv ambulant behandling, vil man typisk være færdigbehandlet indenfor 6 til 8 uger og mange steder kan man vælge at få behandling udenfor normal arbejdstid. Dette vil naturligvis være til stor fordel for klienten og for virksomheden. Faktisk vil det som ofte også være en stor fordel at kunne blive i vante omgivelser og passe sit arbejde samtidig med, man er i behandling.

Hvorfor et intensivt behandlingsforløb?

For langt de fleste med et misbrug af enten alkohol eller stoffer, vil det sjældent være nok med en samtale eller to om ugen. Når man har et behandlingskrævende misbrug, har det ofte stået på i mange i år og det er en stor forandring der skal arbejdes med. Derfor vil et intensivt behandlingsforløb ofte være det rigtige, da man får behandling mange timer om ugen. Behandlingen i et intensivt forløb vil ofte være en kombination af terapi, undervisning, opgaver og samtaleterapi enkeltvis og i grupper. Hvilket tilsammen gør behandlingen enormt effektiv. Alt dette er stort set umuligt at opnå ved få samtaler og forløbet vil skulle strække sig over alt for lang tid. Med det rigtige forløb kommer langt de fleste godt ud af et misbrug.