Gør din have vinterklar

0
1016

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Efteråret står for døren, hvilket vil sige, at vinteren også lige så stille nærmer sig. Bor du i et hus med have, er der nogle forskellige ting, du bør huske på, for at gøre din have så vinterklar som muligt.

Ryd op på terrassen

Hvis du vil skåne dine havemøbler, bør du sætte dem ind i et skur el.lign. Så sørger du for, at de holder sig pæne i længere tid. Dette gælder sådan set alt, hvad der står på terrassen og rundt omkring i haven, der ikke har godt af kulde og vådt vejr. Tag f.eks. også grillen udefra og ind, hvis du vil passe på den.

Pas på dine krukker

Har du krukker udenfor, skal du også tænke på dem. Det er ikke alle krukker, der kan tåle frost. De risikerer at sprænge. For at undgå det, er du nødt til at tømme dem helt og sætte dem ind i et skur ligesom med havemøblerne og grillen.

Beskyt dine planter

Ikke alle planter er skabt til at kunne overleve vinteren. Sæt dig ind i hvilke planter, du bør beskytte ekstra godt. Hvis du ikke selv ved det, kan du søge på nettet eller spørge til råds i dit lokale gartneri. Når du har fundet ud, hvilke planter, der ikke holder til kulden, kan du beskytte dem ved f.eks. at stoppe halm eller visne blade ned omkring dem.

Snerydning

Vinter er også lig med snerydning. Det drejer sig nok mest om din carport og fortov. Langt de fleste steder bliver der ryddet sne på vejene. Se f.eks. snerydning i København. Men fortovene og din egen carport skal du selvfølgelig sørge for. Det kan virke som en rigtig træls opgave, men på med de varme vanter og et par gode støvler, og så er det bare ud og få det ordnet.