Røntgenstråling som løsning til din virksomhed

0
812

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Har du hørt om muligheden for at bruge stråling til forskellige processer i din virksomhed? Røntgenstråling blev for første gang påvist i Tyskland af den dygtige fysiker Wilhelm Conrad Röntgen. Denne gang blev den nye opdagede stråling betegnet som “X”, som hænger sammen med, at røntgenstråler også bliver kaldt “x-stråler”. X blev brugt, fordi strålingen var noget ukendt i starten. Senere blev røntgenstrålingen benævnt efter opdageren.

Brugen af røntgenstråling er mest kendt fra medicinske undersøgelser. Benbrud og tandhuller bliver opdaget og derefter behandlet på hospitalet eller hos tandlægen. Derudover kan denne slags stråling også bruges til materialeundersøgelser og krystallografi. Men den kan også bruges til meget andet.

I dag bruges røntgenstråling i forskellige virksomheder som løsning til problemer i forhold til kontrol, måling og sikring af produkter. Et meget kendt eksempel i forbindelse med at bruge røntgenstråling til at sikre er fx når vores bagage skal scannes for farlige genstande eller væske i lufthavne. Derudover kan strålingen bruges eksempelvis til at sortere kød i fødevarebranchen på en nem måde i forhold til kødets fedtindhold. Her måler man fedtindholdet ved at bruge røntgenstråling. Et andet eksempel på hvordan man bruger stråling i virksomheder er ved at teste og kontrollere produkter. Det kaldes også “ikke destruktiv prøvning” fordi produkterne bliver testet uden at de bliver skadet af det.

Find ud hvad røntgenstråling kan gøre for dig!

Generelt danner man skel mellem en naturlig og en kunstig x-ray source. En kunstige x-ray source kan du bruge til at finde en løsning til et bestemt problem i forhold til hvordan du kan måle, kontrollere eller sikre dine produkter. Generelt kan du få meget ud af at anvende røntgenstråling. Den giver dig mulighed for at reducere dit CO2-aftryk, den er nem at integrere i dine arbejdsprocesser og den er meget effektiv.

Magnatek er eksperter i røntgenstråling og hvad man kan bruge den til. Hvis du overvejer at bruge røntgenstråling, kan de altid hjælpe dig med professionel rådgivning.