Sådan effektiviserer du håndværksopgaven – hurtig og smart at slå søm i med

0
71

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

En sømpistol er en pistol der skyder søm. Den fungerer via enten el eller trykluft, og bruges til at slå som ind i forskellige materialer, såsom træ og beton. Den er utroligt smart, da den kan slå mange søm i på en gang, hvilket gør arbejdet nemmere og hurtigere, hvis du skal slå mange søm i.

Måske skal du lægge nyt gulv eller sætte nyt loft op, hvor det er rart at kunne spare tid på at slå søm i med sømpistolen. Derudover sparer den dig også fra den usunde, foroverbøjede arbejdsposition, man oftest har, når man slår søm i.

Hvilke typer sømpistoler findes der?

Der findes en milliard forskellige modeller af sømpistoler på markedet, og herunder vil du finde tre af dem:

  • Trykluft sømpistol

Denne sømpistol er oftest meget driftssikker, men måske også en smule irriterende i brug, da den ofte skal smøres med olie undervejs i arbejdet. Det er dog nemt at justere sømpistolen ift., hvor dybt du ønsker at slå sømmet i. Derudover har du brug for en kompressor, hvilket gør denne til en af de dyreste sømpistoler.

  • Elektrisk sømpistol

Denne type sømpistol er til dig, der ved at du ikke vil bruge den ufatteligt meget. Den kommer med ledning, hvilket kan være irriterende i arbejdsprocessen, da den ofte kommer i vejen for dit udsyn. Det er en enkel og billig model, som er passende til privatpersoner, der er trætte af at bruge hammeren hver gang.

  • Batteri sømpistol

Dette er endnu en elektrisk sømpistol, som har meget mere mulighed for bevægelse ift. sømpistolen med ledning. Du vil dog begynde at savne noget kraft, når du har med denne sømpistol at gøre; undgå at bruge den til større og kraftigere opgaver. Derudover vil din arm blive træt undervejs i processen, da denne sømpistol godt kan være meget tung.