Sådan øger du sundheden på arbejdspladsen

0
784

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Motion er en god måde at være sammen med sine kollegaer på, da det er med til at styrke både sundheden, de sociale relationer og den generelle trivsel på arbejdspladsen. Samtidig er sunde medarbejdere ofte mere glade, hvilket fører til øget produktivitet.

Der er altså udelukkende fordele ved at dyrke motion, når du er på arbejde, da det både er en fordel for dine medarbejdere, men også for dig som arbejdsgiver. Du kan derfor med fordel arbejde i at få indlagt en eller to timers motion i løbet af ugen.

Indfør ugentlig motion

Hvis dine medarbejdere eller kollegaer arbejder på kontor, er der stor sandsynlighed for, at de sidder ned det meste af tiden. Det betyder, at det kan være vanskeligt at få rørt sig. Samtidig er det vanskeligt at finde tid til at træne i forbindelse med en travl hverdag, hvor børn, familie, venner, fritidsinteresser og arbejde fylder det meste af tiden.

Derfor bliver den fysiske aktivitet ofte tilsidesat. Der findes en lang række tilbud på arbejdspladser, der ønsker mere motion i løbet af ugen. Det vil skabe en bedre atmosfære, og medarbejderne vil blive både mere arbejdsomme, men også sundere og gladere for at arbejde.

Samtidig forebygger sygdomme, som relaterer sig til livsstilen, men virker også forebyggende på en lang række andre sygdomme. Desuden øger det den mentale ydeevne, hvorfor det er en god investering, da produktiviteten stiger, og sygefraværet mindskes.

Husk at restituere

Når man har trænet, er det vigtigt, at man restituerer. Du kan derfor med fordel investere i kompressionsstøvler til arbejdspladsen, som medarbejderne kan bruge, når de skal restituere efter træningen. Så viser du samtidig, at du bekymrer dig om deres velbefindende.

Den sunde frokost

Du bør ikke glemme maden, når du tænker sundhed ind i arbejdslivet. Alt for mange fokuserer ikke på den mad, der serveres i kantinen, omend den er vigtig for den overordende sundhed på arbejdspladsen. Du kan derfor med fordel sikre dig, at den frokost, der serveres, er sund og nærende – og så må der selvfølgelig gerne blive serveret noget usundt en gang imellem.