Sådan sørger du for et godt arbejdsmiljø

0
1244

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Er du mand for eget firma? Så kan det være, at du gerne vil læse et par råd om, hvordan du kan optimere arbejdsmiljøet inden for firmaets fire vægge. Det er videnskabeligt bevist, at vi fungerer bedst fagligt, hvis vi har det godt socialt og føler vi er i trygge omgivelser.

 

Tilgængeligt mad og drikke

“Uden mad og drikke, duer helten ikke” – Nej, og det gør dine ansatte heller ikke! Derfor er det god stil, hvis du disker op med lidt gratis mad og drikke. Det udviser velvilje, og det behøves ikke at være noget overdådigt og dyrt.

Du kan fx nøjes med at sørge for, at der altid er kaffe på kanden (eller i hvert fald i skabet) og frugt i fadet.

Det ville selvfølgelig også være fantastisk, hvis du kunne indføre en madordning på arbejdspladsen, men det er ikke en nødvendighed.

 

Indretning

 

Vores omgivelser påvirker os, og det er derfor enormt vigtigt, at du placerer dine ansatte i rare omgivelser. Naturligvis skal indretning udtrykke en balance mellem hygge og professionalisme, men med den rette indretning af kontoret, kan det sagtens lade sig gøre!

Det betyder meget for jeres kunders førstehåndsindtryk, hvilken stemning der hersker på kontoret. Man vil gerne føle, at man bliver taget imod af et professionelt firma, og indretningen kan have en stor indflydelse på rummets stemning!

Det modsatte gælder for den forkerte indretning – det kan give kunden et enormt dårligt indtryk, hvis jeres kontor ikke udtrykker professionalisme. Man kan ubevidst komme til at forbinde en sløset stil med en sløset indstilling, og dem har man ikke lyst til at samarbejde med.

Det kunne fx imponere kunden, hvis I holder jeres møde i en mødeboks. Mødebokse er meget hippe og populære lige nu og at være med på det nye, kunne ligefrem give oplevelsen af, at I ikke er bange for nytænkning og nye tiltag!

 

Godt sammenhold blandt kollegaer

 

Det er ikke altid lige nemt at sørge for, at der er god stemning mellem kollegaer. Du har trods alt en begrænset rolle, når det kommer til, hvordan folk opfører sig over for hinanden.

Men du kan selvfølgelig prøve at skubbe dem i en positiv retning! Dette kan du fx gøre ved at komme ud af dit kontor og snakke med dine ansatte nogle gange!

Giv dem indtrykket af, at der også er plads til lidt hyggesnak, så længe I også kan arbejde hårdt, når der er brug for det!