Sådan sparer du penge på bolighandlen

0
808
Hvilke virksomheder har fortsat gang i hjulene?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Går du og drømmer om at sælge boligen og flytte til noget nyt? Måske drømmer du om at flytte til en anden by, eller er dit hus blevet for småt til dig og din familie? Uanset hvad din grund til at flytte er, er det vigtigt at vælge med omhu, når du ønsker at sætte dit hus til salg. Du skal tage stilling til, om du ønsker at sælge det selv, eller om du ønsker at sælge det igennem en ejendomsmægler. Der er fordele og ulemper ved begge dele, og der kan være mange penge at spare, hvis du undersøger tingene inden du går i gang.

Hvis du vil sælge via en mægler

Der findes et stort antal ejendomsmæglere, som med glæde vil sælge dit hus. Når du skal vælge hvilken mægler du ønsker at samarbejde med, er det dog en god idé at undersøge markedet grundigt, da der findes mange forskellige typer mæglere.

Det er en god idé at indhente flere tilbud, da de forskellige mæglere har meget forskellige holdninger til, hvad udbudsprisen på dit hus skal være og hvor meget de tager i salær. Selvom det kan virke lidt grænseoverskridende, kan det i mange tilfælde være muligt at forhandle med mægleren om salæret. Det er værd at prøve, for det værste der kan ske er, at du får et nej. I bedste tilfælde får du salæret til en god pris.

Inden du indgår en aftale med en mægler, er det en god idé at læse aftalen grundigt igennem. I aftalen kan du se, om det for eksempel er dig eller mægleren, der skal betale for annonceringen af boligen, og hvis det er dig der står for den post, kan det i værste tilfælde ende med at blive en dyr fornøjelse.

Hvis du vil sælge selv

Hvis du ønsker at sælge din bolig selv, kan der være rigtig mange penge at spare. Mange ejendomsmæglere har nemlig dyre salærer, og disse kan du spare væk ved at sælge din bolig selv. Hvis du selv vil stå for boligsalget, skal du huske at være realistisk med udbudsprisen. Det er en god idé at undersøge, hvad andre boliger i dit nærområde bliver solgt til, og prøve at fastsætte en pris i nærheden af disse, med mindre dit hus skiller sig markant ud.

Når du skal sælge boligen, er det vigtigt at lave en spændende annonce. Din annonce ender med at blive køberens første indtryk af boligen, og derfor er det vigtigt at den er god, hvis du ønsker at sælge din bolig.

Til sidst er det vigtigt at understrege, at det er en god idé at få lidt professionel hjælp til processen. Det er vigtigt at have orden i papirarbejdet, og derfor er det en god idé at få hjælp af en advokat. Advokaten kan hjælpe med at udarbejde købsaftalen og sørge for, at boligsalget forløber efter bogen. Få hjælp af en boligadvokat her.