Sådan bliver du en stærk taler og oplægsholder!

0
1284

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

At kunne præsentere og holde gode levende oplæg er en gave. Særligt når man kan gøre det med karisma og suge tilhørerne til sig, så de tror på ens idéer og køber ind på budskabet. Mestrer man den form for kommunikation, er der næsten ingen grænser for, hvad man kan opnå.

Tænk blot på de store personligheder som tidligere præsident Obama eller Apple-guruen Steve Jobs. Disse personer står som nogle af de bedste eksempler på netop det at suge tilhøreren ind i deres universer og få dem til at lytte.

For lad os tale om, hvad alternativet er. Alternativet er at ens taler falder til jorden gang på gang. At man til sidst selv når et stadie, hvor man ikke tror på sig selv.

Tænk blot på historien om den besejrede hummer. Denne fortælling går ud på, at hummeren som han er et dyr, hvor sejr og nederlag har altafgørende effekt på dens liv. En vindende hummer vil leve et liv, hvor den er attraktiv for hunnerne, har et sikkert sted at bo, har respekt og går med skulderne oprejst. Den besejrede hummer er derimod i den anden ende af denne skala. Den må nøjes med hunner af samme status, må nøjes med et mindre sikkert habitat, har adgang til dårligere føde og ser usikker ud i dens gang og attitude. Effekten af sejr og nederlag er biologiske mekanismer, der går generationer tilbage. Og det kan naturligvis ikke overføres en til en for os noget mere komplekse mennesker. Alligevel er der en sammenlignelighed, da personer med gentagne succeser på talerstolen, i møderummet, til teammødet etc. opbygger en selvtillid og aura, som giver respekt og de medfølgende privilegier på arbejdspladsen. Personen som ikke performer i samme grad, ja han eller hun får ikke den samme status.

Hvordan kan man blive bedre til personlig performance

Personlig performance er heldigvis noget der kan læres. Du kan f.eks. tage et kursus som dette: https://rhetor.dk/produkter/personlig-performance/. Her lærer du præsentationsteknik og personlig fremtræden, så du har de redskaber, der skal sikre, at dit budskab rammer plet og at målgruppen køber det. Et sådan kursus kan lære dig nogle af de tricks, som de mest respekterede ledere og personligheder allerede kender og benytter sig af. Du lærer nemlig at bruge kropssprog og din stemmeføring til din fordel,

Kurset kan i øvrigt med fordel tages sammen med et kursus omkring generel kommunikation, så din værktøjskasse er helt fyldt med redskaber, der kan bruges i tale, på skrift, til kritiske samtaler, til elevatortalen, til at motivere, til at forandre og meget mere. For flere kurser i kommunikation og retorik, kan du finde kurser hos Rhetor, som kan træne dig i den historiske og stadig aktuelle retoriske form samt almindelige kommunikationsmetoder.

Resultater kan blive, at det er dig, der indtager rollen som den vindende hummer – altså bliver den respekterede leder, chef etc., som nyder respekt og kan præsentere sig selv og sne budskaber med enorm pondus.