Sådan får du bedre online møder

0
468

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Online møder er efterhånden blevet en del af hverdagen – naturligvis på grund af Covid-19, men det kommer nok til at fortsætte længe endnu. Mange har nemlig fundet ud af, hvor belejligt det egentlig er at afholde møder online lige dér, hvor man befinder sig frem for at bruge en masse tid på transport frem og tilbage. Vi har derfor her samlet nogle tips til, hvordan du får bedre online møder.

Udstyret skal være i orden

Uanset om der er tale om møder mellem enkeltpersoner på hver deres computer eller deciderede videokonferencer i mødelokaler, så er det essentielt at lyden er i orden. Hvis lyden falder ud eller hvis den generelt bare er af ringe kvalitet, kan et møde sagtens være komplet overflødigt. Det er derfor meget vigtigt at lyden prioriteres. Det kan enten være ved at opgradere høretelefonerne, når man sidder på sin privat bærbar eller det kan være med et ordentligt lydsystem i mødelokalet. Du kan få hjælp til de rigtige AV-løsninger her: https://www.fmj.dk/.

Vælg det rette medie

Der findes mange forskellige medier, hvor man fint kan mødes virtuelt – og de har alle sammen deres fordele og ulemper. Det rette medie afhænger dog i høj grad af forskellige faktorer, som f.eks. hvor mange deltagere, der skal med til mødet og hvilken type møde, der er tale om. Det er derfor vigtigt at klarlægge, hvad der er behov for, så man kan finde frem til, hvilket medie, der passer bedst.

Start bagfra

Det er meget vigtigt at holde fokus på, hvad formålet med mødet er. Det kan derfor være en rigtig god idé at starte bagfra ved at definere et klart mål for mødet – ellers kan I risikere at spilde tiden. Et klart formål gør det samtidig også tydeligt, hvem der skal deltage, hvor mødes skal afholdes (telefonopkald eller videoopkald) og naturligvis også, hvad der skal snakkes om.

Invitér kun de vigtigste deltagere

Et online møde kan hurtigt blive uoverskueligt, hvis der er for mange deltagere med, som egentlig ikke rigtig har noget med det konkrete formål at gøre. Det er derfor altid en god idé at lave en liste over de personer, der absolut skal med – de personer, som for noget konkret at bidrage med til mødet. Det gør det også nemmere og hurtigere at komme igennem dagsordenen.

Vær forberedt og hold fokus

Det er selvfølgelig altid vigtigt at være forberedt, men det er nu endnu mere vigtigt, når der er tale om et online møde. Her kan deltagerne nemlig hurtigt blive distraheret af andet, der sker på deres skærm eller rundt omkring i det lokale, de sidder i. God forberedelse sikrer, at mødet holdes på sporet.