Sådan får du loyale medarbejdere

0
557

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Loyalitet hænger ikke på træerne i de danske virksomheder. Faktisk skifter vi i dag oftere og oftere job – og vores loyalitet ligger hos os selv. Det gælder især hos den yngre generation af medarbejdere, som gerne skifter arbejdsplads ofte. Der findes dog måder, hvorpå virksomheder skal fostre loyalitet i medarbejderne og på den måde holde længere på de gode medarbejdere. Vi har her samlet nogle tips til dig, der gerne vil have mere loyale medarbejdere.

Prioritér et åbent og ærligt arbejdsmiljø

På mange arbejdspladser bliver der tegnet et billede af, at chefen altid har ret. Sådan er det dog ikke altid – og det er faktisk meget vigtigt at gøre klart over for medarbejderne. Den bedste måde at gøre det på er ved at prioritere et åbent og ærligt arbejdsmiljø, hvor alle kan komme med deres meninger og holdninger og bidrage til dialogen på kontoret. Det handler om at inddrage medarbejderne i de almindelige beslutningsprocesser, så de føler sig set og hørt og også får forståelse for og indsigt i problematikker i virksomheden. Hvis der hersker en stemning af, at chefen altid har ret, så daler loyaliteten – men hvis medarbejderne har lov til at bidrage, så skaber det en bedre stemning og det fostrer også loyalitet.

Anerkendelse er vejen frem

Medarbejdere får naturligvis løn for deres arbejde, men det er ikke nok. Når medarbejdere yder en ekstra stor indsats eller skaber gode resultater, er det vigtigt at anerkende medarbejderen på en anden måde. Det kan være alt fra at rose medarbejderen for det gode stykke arbejde, men det kan også gøres ved hjælp af firmagaver. Når medarbejderen får anerkendelse i form af både ros og gaver, skaber det ikke kun glade medarbejdere, men i høj grad også loyale medarbejdere, som måske endda vælger at blive i en virksomhed på trods af jobtilbud, der tilbyder en højere løn.

Frihed under ansvar skaber resultater

Som medarbejder er frihed under ansvar den højeste anerkendelse for et godt stykke arbejde. Det betyder nemlig, at man har opnået tillid hos ledelsen, og der er ingenting, der føles bedre end det. Det skaber nemlig glade medarbejdere og loyalitet, når der lempes på regler, procedurer og bureaukrati og bliver skabt en kultur, hvor folk for ansvar og kan tackle problemer selv. Det kræver at chefen slipper tøjlerne lidt, men du vil hurtigt lægge mærke til, hvor godt medarbejderne faktisk klarer sig med mere ansvar og mere frihed.