Sådan forbedrer du miljøet på kontoret

0
1566

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til

At have et sundt miljø på kontoret er ikke noget, du må undervurdere. Har du ikke det, kan det koste både produktion, flere sygedage og større udskiftning i medarbejderstaben. Det skal du ikke ud i, og derfor kommer vi her med nogle simple tiltag, der kan gøres, hvis du vil forbedre miljøet på kontoret.

Hold lokalerne pæne og nydelige

Det kan virke som en irrelevant ting, og hvorfor skulle du bruge flere tusinde kroner på et fedt kontor? Det skal du ikke nødvendigvis, fordi det kommer til at motivere, men det kommer til at demotivere, hvis kontoret er dårligt indrettet. Er rammerne kedelige, kan det påvirke humøret, ligesom rod heller ikke just fremmer produktiviteten. Så brug lidt penge på at få et fedt kontor, men brug også lidt af din indtjening på at betale nogen for den indvendige rengøring samt vinduespolering udendørs. Det tager ikke meget af dit budget, men det kan gøre en stor forskel for de ansatte.

Sunde ansatte med en sund frugtordning

Glade ansatte kommer ikke af sig selv. Du skal sætte rammerne, som sikrer, at folk kan være sig selv og nyde at gå på arbejde. Det er altså dit job at facilitere disse rammer på alle parametre, og det gælder også, når snakken falder på maden. En simpel start og en billig løsning er en frugtordning, som du kan købe gennem Frugtkurven. Ved at tilbyde et sundt alternativ gratis er det nok de færreste, der vælger at tage deres egen usunde sager med. Dermed vil de få fyldt kroppen op med vitaminer og gode sager, som holder blodsukkeret stabilt, men samtidig giver frugt den nødvendige energi til at præstere i de forskellige opgaver.
De fleste steder kan du selv sammensætte din frugtkurv, så den passer lige på den størrelse, din virksomhed er, hvad enten I er 10 personer eller 100.

Lav noget i fællesskab

Det er vigtigt, at medarbejderne kan lide hinanden, ellers får du svært ved at lave et godt arbejdsmiljø. Derfor er det nødvendigt, at du laver nogle arrangementer, der ikke handler om arbejde, men hvor I kan lære hinanden at kende på en anden måde. Det kan være, at I spiser rundstykker sammen hver onsdag, drikker en øl om fredagen eller vælger at tage på teambuilding-ture hvert halve år. Uanset hvad du gør, så hjælper alle arrangementerne med at styrke sammenholdet og dermed også kulturen på arbejdspladsen. Og du behøver ikke at købe de dyreste løsninger på arrangementer – nej, en tur i skoven på picnic er også helt fint. Det handler blot om, at I lægger de sædvanlige arbejdssnakke på hylden for en stund.

At skabe et godt arbejdsmiljø er ikke en nem opgave, og det kræver altså nogle investeringer fra din side. Når det er sagt, koster det ikke en halv bondegård, men det meste kan klares for relativt beskedne beløb, som du helt sikkert kan finde frem i budgettet på nuværende tidspunkt.