Sådan giver du din virksomhed mulighed for at vokse

0
765

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

I Danmark er det forholdsvis nemt at starte egen virksomhed eller entreprenør-eventyr, hvis du blot har lavet din research. Det er derimod alt andet end nemt at opretholde din nyskabte virksomhed. Konkurrencen er konstant og pressende fra alle vinkler. I starten kan selv små fejl betyde store problemer, og virksomhedens børnesygdomme kan blive føre til en tidlig død for virksomheden. Sværere endnu bliver det, hvis du også vil have virksomheden til at vokse. Dilemmaet er; at få en virksomhed til at vokse er svært og kan betyde virksomhedens endeligt, hvis du ikke gør det korrekt, men hvis du lykkes med udvidelsen, er der større chance for at virksomheden overlever længere. Hvis du mener, du har, hvad der skal til, så forsøg med udvidelsen.

Tips til udvidelsen

At lade virksomheden vokse sker ikke ad sig selv. Du skal selv gøre alt det hårde arbejde. Her er nogle tips til, når virksomheden skal udvides på den ene eller anden måde:

  • En større virksomhed betyder som regel også større økonomi. Da du var eneste medarbejder, kunne du sikkert sagtens klare alt det logistiske og økonomiske arbejde selv. Når virksomheden når en vis størrelse, bliver det dog besværligt. Du kan ansætte en bogholder, der holder styr på regnskaber og ser til bogføringen. En Bogholder sikrer dig også mod fremtidige udvidelser af ansatte og skattesituationer.
  • Læg en plan helt fra start. Det er en dum idé blot at tage udvidelsen, som den kommer. Du bør lægge en detaljeret plan for, hvordan du vil skabe og bevare udvidelsen af virksomheden. Du bør også have planlagt, hvad du vil gøre i forskellige situationer – f.eks. hvis virksomheden ender med ikke at vokse, eller hvis den vokser mere end ønsket.
  • Lad virksomheden vokse i forhold til markedet. Lad markedet diktere, hvordan virksomheden bedst kan vokse sig bedre.