Sådan sikrer du dine ansatte fleksible digitale rammer

0
214

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Coronavirus-epidemien har ikke været godt for meget. Men hvis man skal prøve at finde de positive briller frem, så har det skabt en ny form for fleksibilitet i forhold til vores arbejde. Det skyldes naturligvis, at hjemmearbejde pludselig er blevet mere normalt. Ja, faktisk har det ligefrem vist sig at kunne skabe bedre rammer for mange familier, hvor balancen mellem arbejde og privatliv bliver lettere at forene.

Dermed ser rammerne for vores arbejde i mange tilfælde ud til at være fornyet, simpelthen fordi vi har en højere grad af frihed til at vælge, hvorfra vi udfører vores arbejde.

Men! Det stiller også krav om øget fleksibilitet af de løsninger, vi anvender til vores arbejde. Heldigvis er det blevet lettere at forsyne de ansatte med de rette værktøjer.

Besøger man https://intrahost.dk/, lyder overskriften, at man kan få adgang til sit skrivebord, uanset hvor man befinder sig! Løsningen består i, at alle de produktionsværktøjer og filer, som man har behov for til sit arbejde, ligger i skyen. Rettere sagt hostes de, så man blot logger ind via en browser eller app, hvorefter man har adgang til alle sine vante filer og programmer. Det er ikke bare smart, men sikrer at netop arbejde skiftevis mellem et kontor og en hjemmearbejdsplads aldrig bliver et problem!

Alle ansatte har nemlig 24/7 adgang til deres værktøjer, så længe der er en internetopkobling!

Husk at tage højde for sikkerhed og backup!

Fordi adgangen til filer og programmer flyttes til et online univers, skal der naturligvis tages hensyn til dette. Det skal der i form af backup og sikkerhed ved login.

En automatisk backup sikrer, at filer altid kan gendannes. Det er op til udbyderen af hosting at spejle de ting, der ligger på deres server, så der altid findes en næsten identisk kopi – så arbejde fra flere uger ikke pludselig er væk.

I forhold til sikkerhed, er det værd at opsætte to-faktorlogin, så det ikke er nemt for hackere at få adgang. Det ekstra beskyttelseslag er med til at garantere, at filer ikke pludselig ser offentlighedens lys eller er taget som gidsler som ransomeware.