Skal man købe nyt eller brugt?

0
481

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Der kan være stor forskel på at starte virksomheder. For nogle vil det være lettere end for andre – ikke mindst afhængigt af de indgangsbarrierer, der kan være på et givent marked.

For firmaer, som har brug for tunge maskinelle industrimaskiner er der særligt tale om en økonomisk indgangsbarriere. Det er nemlig meget dyrt at købe nye maskiner. Derfor skal man overveje, om man skal insistere på at låne penge til nyt eller bør købe brugt?

Nye maskiner

Det kan føles som den bedste løsning at købe nye maskiner, da man får splinternyt materiel, som er omfattet garanti og har lang levetid.

Køber man nyt er der naturligvis en oplagt mulighed for at vælge det mærke og de specifikationer, der er behov for. Mange virksomheder søger specifikke mærker, da de f.eks. kan tilbyde motorgarantier eller tilbyde en attraktiv service- eller vedligeholdelsesaftale samtidig. Det sikrer stabil drift og er med til at holde maskinparken klar til de opgaver, som venter forude.

Samtidig kan man tilpasse sin ordre med det nødvendige tilbehør til maskinerne. Er man en stor virksomhed, vil man desuden ofte have mulighed for at købe maskinerne hjem i særlige farver – hvilket kan spille en vigtig rolle i brandingen af firmaet.

Leje af maskiner

Ved leje af maskiner får virksomheden ikke ejerskab på nogen måde. Men til gengæld kan der være andre attraktive forhold ved en sådan aftale. Ved en lejeaftale er der typisk intet ansvar i forhold til at holde maskinerne ved lige. Det varetages derfra, hvor du lejer.

Du har derfor ikke en høj økonomisk indgangsbarriere, men på sigt kan det blive dyrt udelukkende at leje. Der er heldigvis intet, der forhindrer en i at kombinere køb af visse maskiner med leje af andre. Den løsning kan f.eks. være god, hvis man som virksomhed ejer egne maskiner til generel opgaveløsning, og dertil kan supplere på lejebasis med f.eks. en maskine til en særopgave.

Brugte maskiner

Brugte maskiner repræsenterer en god løsning, hvis man gerne vil have sine egne maskiner, men til en billigere pris. Det kan være ganske rentabelt at renovere ældre maskiner, fordi de ofte er virkelig solide i deres kvalitet.

F.eks. kan en brugt minigraver fra et velrenommeret mærke erhverves til en fordelagtig pris, men stadig tilbyde høj brugsværdi for firmaet.

Da det er forskelligt for alle virksomheder, hvad de opfatter som en høj indgangsbarriere, kan kombinationen af leje, eje og erhvervelse af brugte maskiner foretages efter behov.