Små virksomheder skal også fokusere på søgemaskineoptimering

0
437
SEO

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

SEO kan for mange virke som et noget diffust koncept. Har man eller arbejder man i en mindre virksomhed, kan det også være, at man vælger at prioriterer andre ting højere. Det bør man dog lave om på, især hvis man handler og kommunikerer over nettet, hvilket langt de fleste gør.

Hvorfor er det vigtigt?

SEO er vigtigt, da det får hjemmesider til at rangerer højere på Google osv.. Google er den absolut mest brugte søgemaskine, så at ligge som et af søgeresultaterne på side et er utrolig vigtigt.

Dette opnås på forskellige måder. Der er dog tre områder, man kan starte med at fokusere på:

  • Tekst på hjemmesiden har en keywordmæthed på 1-2%.
  • Linkbuildingtekster som skaber troværdighed hos algoritmerne.
  • Tekst er tilpasset mobilformater.

Søgemaskineoptimering er ikke så indviklet, som det nogle kan godt kan lyde. Hvis man ved hvad man skal gøre, kan det faktisk gøre ens arbejdsproces meget mere simpel. Mange opfatter nemlig søgemaskineoptimering som noget der laves efter en hjemmeside er lavet eller en tekst er produceret.

Det er dog meget mere effektivt at inkorporerer det, når der laves en hjemmeside eller skrives noget tekst.

Få hjælp lokalt

Er man ikke selv helt skarp til søgemaskineoptimering, så kan man heldigvis få hjælp af andre. Der findes et væld af både freelancere og virksomheder, der specialiserer sig i lige netop dette. Det er bare at tage kontakt.

Har man et firma der primært har en kontaktflade med folk i et afgrænset, geografisk område, kan man med fordel få hjælp hos en lokal virksomhed eller tekstforfatter.

Har man en tøjbutik i Fredericia kan man f.eks. få hjælp til seo i Fredericia. På den måde får man hjælp fra nogle der højest sandsynligt kender til butikken, målgruppen og egnens særtegn.