Start dit eget bilplejecenter

0
634

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Alle kan finde ud af at vaske deres bil. 

 

Det, der skiller fårene fra bukkene er når vi kommer til polering af bilen. 

 

Her får du guide til hvad for nogle maskiner du skal overveje og hvad du skal bruge af polermidler, samt hvordan du kommer i gang med at starte dit eget bilplejecenter. 

 

Guide til valg af polermaskine tager udgangspunkt i anbefalinger fra https://polermaskiner.dk 

Det skal være på plads inden du starter

Når du skal starte en professionel virksomhed op indenfor bilpleje – er noget af det du skal have tjek på første – at du skal have dine tilladelser i orden. 

 

Det betyder både at du skal have et CVR nummer, og så skal du sikre at kommunen er indforstået med hvad det er for en virksomhed du har og hvad for en slags udledning af spildevand, der kan komme i forbindelse med bilpleje. 

 

Typisk er det i selve bilvasken at du udleder kemi, hvor selve poleringen i sig selv ikke afleder noget direkte. 

 

Uanset – så sørg for at få de nødvendige tilladelser hos din kommune inden at du slår det alt for stort op. 

 

Der kan nemlig være store omkostninger forbundet med at få de nødvendige tilladelser og den løbende kontrol og vedligeholdelse, der opstår i forbindelse med korrekt afledning af spildevand, olieudskillelse, sandfang mv. 

 

Det er ikke for at tage modet fra dig, men noget som skal være på plads!

 

Så er der styr på din business – Hvad skal du bruge til polering?

Til polering af bilen skal du naturligvis have polermaskiner. 

 

Det er i flertal, da det vil være en fordel med både en stor polermaskine til de større områder af bilen såsom tag, kølerhjelm mv. og så en mindre maskine, der kan benyttes til paneler, kofangere ved emblemer mv. 

 

Til polermaskinen skal du have en række polermidler og polerskiver. Hvis du skal kunne håndtere alle slags ridser, bør du også kunne vådslibe. Skiverne varierer fra hård til blød og polermidlerne passer som regel sammen med den skive du skal bruge. 

 

Har du ingen erfaring med polering i forvejen kan du sagtens få et kursus i polering hos flere forskellige firmaer, der sælger bilplejeprodukter. 

 

Inden du går i gang med polering skal bilen være HELT ren gennem vask og klargøring til polering.

Husk lakforsegling

Når du har poleret bilen, kommer du til det vigtigste:

Beskyttelse af bilen. Det gør du bedst ved at give bilen en keramisk lakforsegling. Det findes i 2 varianter. En som du ikke behøver at blive certificeret til og én der kræver du gennemgår en certificering og dermed er rustet til de udfordringer, der måtte opstå undervejs. I sidste ende har du en bil, der står knivskarpt og væsentligt bedre end hvad en privatperson har mulighed for i indkørslen derhjemme.