Tænk bæredygtighed ind i virksomheden

0
1243

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til

Sidder du i en større virksomhed, hvor I planlægger at fokusere på bæredygtighed, er der nogle tiltag, du kan gøre dig. Det er sommetider større investeringer, men hvis det kan hjælpe på bundlinjen, moderjord eller de ansattes moral vil de penge være givet godt ud.

Bæredygtighed er nemlig mange ting, og der dækker ikke blot over, hvad vi udleder af Co2, men det drejer sig også om det sociale ansvar på arbejdspladsen. Det vidste du måske allerede, men uanset hvad kan du læse med her, hvor der kommer nogle simple ideer, der måske passer ind i virksomheden.

Et miljørigtigt tag

Du tænker nok hvad? Et bæredygtigt tag. Det er faktisk en ting, og det er ikke blot, at du skal fylde det hele op med solceller – nej, der er andre løsninger, du kan benytte dig af. Vi tænker her på ”grønne tage”. Du har måske ikke hørt om det før, men det dækker over, at man på sit tag får opbygget et lille økosystem af planter og blomster. Dette er en Co2-neutral løsning, når det kommer til taget, og med denne løsning vil taget holde på 60-70% af alt regnvandet, så kloaksystemerne ikke bliver overfyldt. Lyder det interessant, kan du læse mere om sedumtag her. Måske passer det ind i jeres virksomhed.

Hvor kommer jeres strøm fra?

Det er ikke umiddelbart noget, du har tænkt meget over, men hvor kommer det egentlig fra? Det er ofte noget, som bliver sat i stand, når I rykker ind i nye lokaler. Det betyder med alt sandsynlighed også, at der nok ikke er tænkt i vedvarende energikilder her. Faktisk er det dog utrolig nemt at skifte. Mange elselskaber har en grøn løsning, hvor du får strøm fra eksempelvis solceller eller vindmøller, og det tager dig 2 minutter at skifte dertil.

Køb genbrugs IT

I takt med at virksomheden vokser skal der selvfølgelig noget nyt udstyr til. Det kan være nye personer, der starter op og skal bruge mobil samt computer. Det kan også være, at der skal nye fladskærme op på kontoret, så der hænger noget ude i lokalerne, hvor man sammen kan se den daglige performance, eller noget til præsentationer ved kunder. Uanset hvad kan det overvejes at købe genbrugs IT. Det fungerer lige så godt, der er samme reklamationsret, og så er det en bæredygtig løsning.

Sikr den gode arbejdsplads

Nogle af verdensmålene er fokuseret på det sociale, og du skal selvfølgelig altid sikre gode forhold for de ansatte. Det kan være teambuilding eller andre sjove aktiviteter. Dog gælder det ydermere også, at der ergonomiske muligheder såsom gode stole, hæve-sænkeborde og lignende. Det kan også være, at der ofte bliver arbejdet længe, hvorfor et godt køkken er en vigtig ting. Det er ligeledes her, hvor I samles midt på dagen – alle dage i ugen. Der skal være gode forhold, og kunne det godt trænge til en opgradering på flere punkter, så kig forbi Nordisk Storkøkken. Her kan findes alt det nødvendige, når køkkenet skal opgraderes til fulde.

Vil I være bæredygtige i virksomheden, skal der tænkes på Co2, men også den sociale del af det hele.