Tænk på dette i virksomhedens opstartsfase

0
951

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Det er utroligt spændende at starte sin egen virksomhed, men det kan også hurtigt komme til at virke som et stort spørgsmålstegn – der er så mange ting, du aldrig har prøvet før, og du skal hele tiden træffe beslutninger, der potentielt kan have en betydning for din virksomheds fremtid. Men hvad er egentlig vigtigt at tænke på i den spæde opstartsfase?

Økonomisk stabilitet

I starten kommer alt til at handle om penge. Det er helt naturligt, at du meget hellere vil have fokus andre steder og på at dyrke det, du interesserer dig for i virksomheden, men virkeligheden er bare, at du ingen steder kommer uden penge. Det handler altså heller ikke bare om at komme til at tjene penge – det kræver nemlig også en eksisterende økonomi, hvis du overhovedet vil have succes med at starte virksomheden op. Om du vil det eller ej, er økonomisk stabilitet en rigtig stor del af at starte en virksomhed.

Hvor er den optimale placering til et kontor?

Det er slet ikke sikkert, at din virksomhed skal have det helt vilde fysiske rammer til at starte med – hvis du bare kan sidde alene derhjemme, men du stadig kan klare tingene, er der jo intet galt i det! Men når du når dertil, hvor du skal have en mere fokuseret bygning til virksomheden, gælder det om at finde den mest optimale placering.

Hvornår har du brug for medarbejdere?

Under den spæde opstartsfase vil der højst sandsynligt ikke være så meget gang i virksomheden, og derfor vil du nok også kunne klare arbejdet selv – men forhåbentligt når du dertil, hvor det ikke længere er sådan. Det gælder dog bare om at finde det rigtige tidspunkt til at ansætte hjælp. Det kan både koste tid og penge, hvis du finder hjælp for tidligt og for sent.