Tips til et vellykket firmaarrangement

0
813

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Skal du arrangere en tur for dine medarbejdere, og mangler du tips og gode råd til et vellykket arrangement? Det kan være, at du er godt i gang med planlægningen, men er gået i stå ved valg af aktiviteter til arrangementet. Eller måske har du netop fået tid og lyst til at holde et socialt arrangement for medarbejderne, men mangler inspiration til hvordan det kan udformes.

Der findes mange gode måde at afholde et firmaarrangement på, og hvad der fungerer for dine medarbejdere, afhænger meget af gruppen. Det kan derfor være smart at stikke en finger i jorden, og høre dine medarbejdere ad, hvad de betragter som et godt arrangement.

Sørg for transporten

Hvis I skal på en længere tur, kan det være en rigtig god idé at arrangere fælles transport. Hos 3bustilbud har I mulighed for at leje en dobbeltdækkerbus med chauffør og dermed slippe for selv at koordinere transporten. Ved at leje en bus til fælles transport slipper medarbejderne også for at skulle betale for kørsel frem og tilbage. De får samtidig mulighed for at socialisere og hygge sig med hinanden undervejs på bussen.

Hvis I er en mindre medarbejdergruppe, kan andre former for samkørsel også arrangeres. Det kan blot være en opfordring til, at medarbejderne slår sig sammen, eller en henvisning til smarte samkørselstjenester som eksempelvis GoMore.

Medbestemmelse er vejen frem

Firmaarrangementer er til for medarbejdernes skyld og skal derfor også gerne et langt stykke af vejen være på deres præmisser. En god måde at sikre sig, at firmaarrangementet falder i medarbejdernes smag, er ved at inddrage dem i planlægningen af arrangementet. Der kan for eksempel laves et eller flere aktivitetshold, som sørger for at idéudvikle og arrangere aktiviteter på firmaturen.

I alle medarbejdergrupper er der nogle, som nyder at være med til at planlægge og arrangere sociale aktiviteter. Så hvorfor ikke lade medarbejderne få medbestemmelse i forhold til planlægningen af firmafesten? Ved at lade en medarbejdergruppe stå for planlægningen vil arrangementet med stor sandsynlighed blive en succes. Firmaarrangementet vil desuden blive noget, som medarbejderne i højere grad føler ejerskab over og dermed er motiverede for at gøre til en vellykket oplevelse for alle.

Kombiner aktivitet og hygge

God mad og drikke er forudsætninger for ethvert godt arrangement. Men hvis formålet med firmaarrangement også er at få rystet medarbejdergruppen sammen, kan det være en fordel at kombinere spisning og hygge med en eller flere aktiviteter.

Der findes en række koncepter, hvor man blandt andet både kan spise mad og spille minigolf eller få vin og spille petanque. Sådanne koncepter er rigtig smarte og nemme valg, fordi hyggen og aktiviteten er samlet samme sted. I kan også vælge at tage til steder som Bakken, hvor I både kan spise og deltage i en række sjove aktiviteter, som bliver arrangeret – eksempelvis en ”øltour”.

Hvis I har lejet en bus, har I dog også rig mulighed for at gøre et aktivitetspitstop på vejen, inden I kører til middag. Det kan være, at I tager en tur i en bowlinghal eller på bridgewalking på Lillebæltsbroen. Der findes et hav af muligheder for aktiviteter, som man kan læse meget mere om rundt omkring på nettet.